Kinect/Arduino

On mainitsemisen arvoista että tämä kyseinen prosessi on vielä kesken. Toisaalta koska se on edennyt vaiheittain sen eri vaiheita voi purkaa ja lopulta kun projekti saa lopullisen muodon, ehkä löytää jotain mitä olisi voinut tehdä toisinkin.

Alkuvaiheessa kiinnostukseni Kinectin liikeohjauskykyihin kiinnosti liikkeen kaappauksen vuoksi ja siksi hankin itselleni virtajohdon jolla liittää sen tietokoneeseen. Liikkeentunnistus onnistui hyvin, mutta 3D:n hyödyntämiseen taitoja minulla ei riittävästi ollut. Tutkiessani liiketunnistamisen mahdollisuuksia silmiini osui projekti, jossa sitä käytettiin Arduino-piirin kautta kahden servo-moottorin ohjaamiseen.
Kinect controls Arduino wired Servos using Visual Basic

Tässä esimerkissä tehtiin käsiä heiluttava robotti ja pohdin miten saada servot toimimaan yhteen, jotta laitteisto toimisi ideoimalla tavallani. Kerrankin pitkästä matikasta oli hyötyä ja muuttamalla muutamaa lukua ja kirjainta koodissa sain servot toimimaan X- ja Y-akseleilla. Sitten pystyin liittämään laitokseen laserosoittimen testiksi ja kokeilemaan miten se käyttäytyy.