Valokuvat

Tarkastellessa tekemisiäni, näin jälkikäteen voin todeta että valokuvan käyttäminen ilmaisuvälineenä on rajoittunut varsin tarkasti veden, jään ja musteen kuvaamiseen. Muuten en valokuvia osaksi tekemistäni laskisi, mutta koen että se on ainoa tapa jolla voin kuvata aineita ja olomuotoja, joita en voi kontroloida. Valokuvan käyttäminen nousee pintaa aina silloin tällöin enkä koe olevani esimerkiksi varsinainen valokuva- taiteilija, suhde kuvaamiseen on enemmänkin käytännönläheinen.

Vieressä näkyvissä kuvissa on otoksia koekuvista ja kokeiluista vuosien varrelta alkaen jäänmuotoja kuvaavasta kuvasta päättyen mustedrinkki kuviin osana "Arktinen Happy hour" otoksia.

Idea kuviin jäisestä drinkistä lähti luettuani vuosia sitten öljynnälkäisten suurvaltojen taistelusta arktiksen öljyvaltauksista. Fossiilisten polttoaineiden suhteen aletaan olla jo epätoivoisia ja kovin vakavasti puhuttanut ilmastonmuutos nähdään vain hyvänä asiana koska mahdollistaahan se entistä helpomman toiminnan jäämeren alueella. Jokatapauksessa tilanne on jo päällä ja kohta ensimmäiset pillit isketään Happy hour-hengessä kohti viimeisiä öljytaskuja, nähtäväksi jää minkälaisia tuhoja tullaan aiheuttamaan alueen ekosysteemille.